Gravid vecka 33 | Sarah Björkefors
Sarah Björkefors

Sarah Björkefors

Annons

Gravid vecka 33

Då var vi inne i vecka 33 (32+0) idag. Kroppen börjar kännas tung och sen igår har jag haft väldigt ont i mina leder. Så är mycket liggandes i soffan just nu då jag har så otroligt ont!

Som vanligt när det är ny graviditetsvecka så ska vi se vad som händer för barnet och mig som blivande mamma denna veckan.

 

Barnet:

Barnet är nu ca 40cm lång, och väger ca 1,98kg i början på veckan och ca 2,15kg vid veckans slut.

Kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Fostervattenmängden ökar inte längre utan är konstant. Hjärnan växer snabbt och barnets huvud ökar i storlek. Barnet kan nu uppfatta ljus och mörker, tex om det är dag eller natt.

Barnet fortsätter att röra på sig och du som blivande mamma ska känna fosterrörelser flera gånger om dagen.

Mamman: 

Om barnet har lagt sig tillrätta kommer det att börja kännas betydligt behagligare för dig – det blir lättare att andas och om du haft magbesvär kan det försvinna nu. Du kan känna ett ökat tryck neråt och stickande eller pirrande känslor i bäckenet, en del kvinnor beskriver det som små elektriska stötar. Det är helt ofarligt.

Dina aktiviteter påverkar barnet – äter du, sitter, ligger eller går, känner barnet av det. Likaså påverkas han eller hon av ljud utifrån.

Det är bra att försöka ha en liten vilostund varje dag. Lyssna gärna på avslappningsövningar som du hittar i Play-kanalen. Ju mer avslappnad du lyckas vara under och mellan dina förlossningsvärkar, desto bättre kommer din livmoder att arbeta – så det är bra att börja öva avslappning redan nu!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sarah Björkefors

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats