Gravid vecka 31 | Sarah Björkefors
Sarah Björkefors

Sarah Björkefors

Annons

Gravid vecka 31

Igår gick jag in i vecka 31 (idag 30+1) vilket känns helt sjukt! Tiden går så himla snabbt och snart får vi äntligen träffa vår lilla tjej! Senaste veckan har jag känt mig väldigt trött, haft mycket huvudvärk och har lätt blivit frustrerad. Men kan vara mycket i vardagen som gör att jag mår såhär också!

 

Så vad händer då under vecka 31?

Barnet:

Barnet är nu ca 37cm långt från huvud till fot, och väger ca 1,6kg i början på veckan och ca 1,76kg vid veckans slut. Alla organ är färdigutvecklade (lungorna är det organ som blir färdigt sist) och barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt. Barnet har ofta ögonen öppna när det är vaket och aktivt, och blundar när det är passivt och sover.

 

Mamman:

Kroppen förbereder sig på förlossningen och på den kommande tiden som förälder. Du kanske sover sämre, vaknar ofta och har svårt att koncentrera dig.

Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Det är vanligt att man som gravid blir lite introvert på grund av den mentala förberedelsen inför förlossningen och föräldraskapet.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Sarah Björkefors

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats